Пређи на главни садржај

У Дулену се издаје прва викендица

Након иницијативе да се се у селу покрене сеоски туризам, прва викендица је готова и спремна за туристе.


Након повратка из Немачке, Дејан Миленковић је покренуо низ иницијатива да се оживи село, пре свега путем понуде сеоског туризма, као и низа манифестација које се сваке године одржавају у селу. Од тада Дулене је посетило више стотина туриста, међутим ово је први пут да су се појавили и објекти у којима туристи могу да преспавају у селу. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Дулене

Дулене је село основано у XVIII веку, на обронцима Гледићких планина. Село је познато по својој лепој природи и аутентичној шумадијској архитектури. 

Sajt posvećen Dulenu je završen

Dugo najavljivani sajt posvećen Dulenu je postavljen na server. Prva ideja za stvaranje sajta javila se još 2010 godine, kada je ovaj blog i pokrenut. Blog sam napravio još kao osnovac na Blogspot CMS sistemu. Sada 11 godina kasnije, pokrenut je i sajt, čime je ova priča zaokružena. Sajt se sastoji od početne strane, par stranica sa informacijama, i foruma. Sve izuzev foruma sam napisao ručno u kodu, uz korišćenje klasičnog html/css i javascript-a. Logo je takođe autorsko delo. Fotografije su preuzete sa Fejsbuk stranice Dulene KG Gledićke planine, i njihov autor je Dejan Milenković. Sajt je javno dostupan, međutim radovi na njemu još uvek traju. Adresa sajta je dulene.in.rs

У Дулену је снимљен први музички спот

 У Дулену је током јула 2021. снимљен први музички видео. У питању је Rochoir , дечији хор који хорски изводи рок песме и Дејан Најдановић Најда из групе Смак. Они су заједно извели култну Смакову песму Шумадијски блуз, а кадрове за свој музички спот су снимали у Шумарицама, док је највећи део кадрова снимљен управу у Дулену.